Активістка Чорновол заявляє про підготовку провокацій проти її чоловіка

Субота, 17 серпня 2013, 19:59

Журналіст і громадська активістка Тетяна Чорновол заявляє про підготовку провокацій щодо її чоловіка з метою його затримання.

У своєму блозі на "Українській правді" в суботу ввечері вона повідомила, що невідомі особи оточили будинок в місті Горлівка, де знаходиться її чоловік, керівник горлівської міської партії "Удар" Микола Березовий.

"Четверо в цивільному "пасуть" біля під'їзду на "тойоті", час від часу кидаючи погляд на вікна квартири. Також підозрілі особи стовбичать за кущами, як з одного так і з протилежного боку будинку", - пише Чорновол.

Вона переконана, що проти її чоловіка готується провокація.

"Справа в тому, що два місяці тому міліція на замовлення заступника міністра Дубовика порушила кримінальну справу, в рамках якої фабрикувалися покази проти мого чоловіка. Мабуть, слідчі не встигли перевести в його статус підозрюваного або обвинуваченого, коли вчора після блокування Київради, в якому я брала участь, з Києва поступила термінова команда "фас", - вважає активістка.

"Очевидно, проти нього нині намагаються сфабрикували адміністративне правопорушення, наприклад хуліганство, дати 15 діб, щоб закінчити кримінальну справу і автоматично перевести в СІЗО "по криміналу", - припускає Чорновол.

Вона розцінює ці події як тиск на себе.

"Я зіткнулася з дикою ситуацією: якщо ти в опозиції, погано бути жінкою. Адже влада розуміє: якщо вони садять мого чоловіка, суспільством це сприймається спокійно. Зовсім інший резонанс, якщо садять дружину опозиціонера", - додає активістка.

Як повідомлялося, у п’ятницю Чорновол більше 4 годин просиділа на підвіконні в залі засідань Київради на висоті 4-5 метрів, протестуючи проти нелегітимної роботи міськради.

Як повідомила в суботу виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, Шевченківський райсуд у п’ятницю ввечері не став розглядати справу Чорновол, оскільки було вже пізно, і переніс розгляд на понеділок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування