Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У провокаціях під Київрадою Яценюк звинуватив Клюєва

Понеділок, 19 серпня 2013, 10:41

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк називає події в Київраді репетицією 2015-го року.

Про це він заявив журналістам у понеділок, вийшовши з приміщення Київради через вікно.

"Десятки народних депутатів прийшли сьогодні до Київради, щоб захистити право киян на вибори, а Партія регіонів чинить як фашисти", - сказав Яценюк.

За його словами, Київрада намагалась провести 400 питань порядку денного, "включаючи дерибан землі і комунального майна, прикриваючи інтересами цих людей (соціальних працівників)".

"Я не пам'ятаю такого навіть в часи помаранчевої революції, щоб міліція не давала депутатам виконувати їх прямі обов'язки. Те, що відбулось сьогодні - це сценарій 2015-го року, так Янукович боронитиме ЦВК, коли фальшуватиме вибори", - сказав Яценюк.

"За моєю інформацією, цією операцією знову керував Секретар РНБО Андрій Клюєв. Це повторення справи "тітушок", це його почерк", - заявив Яценюк.

Він також повідомив, що низка депутатів отримали ушкодження і їх відправлять отримувати медичну допомогу.

"Вони не скаржаться, хочуть бути мужиками, але зараз ми їх відправимо до лікарні", - сказав Яценюк.

Він також заявив, що опозиція як і раніше буде добиватися проведення виборів Київради та київського міського голови.

Після завершення засідання Київради Батьківщина проводить свій локальний мітинг через дорогу від Київради. Там стоять кілька сотень людей з прапорами УДАРу і Батьківщини, які брали участь в пікетуванні Київради.

Ні мітингу Яценюк закликав єднати зусилля, щоб протистояти владі.

Разом з тим біля комісії Київради сталися сутички між свободівцями і міліцією. Свободівці після засідання Київради почали тіснити так званих "тітушок", які стояли по периметру біля кордону "Беркуту". Після цього вже міліція почала тіснити представників "Свободи" та журналістів.

Мітинг соцпрацівників вже майже розійшовся. З того, що кажуть люди, вони не завжди розуміють, чи ухвалили потрібні їм рішення.

Приміщення Київради залишається щільно оточеним представниками "Беркуту".

Як відомо, позачергова сесія Київради тривала близько 10 хвилин, після чого секретар Київради Галина Герега заявила про закриття сесії.

Раніше повідомлялося, що в приміщення Київради не могли потрапити співробітники КМДА та депутати від УДАРу, крім того кабінет фракції УДАР в Київраді опечатали.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...