Медведчук відхрестився від авторства нової стратегії відносин Росії з Україною

Понеділок, 19 серпня 2013, 17:29

Віктор Медведчук називає "вигадками" інформацію про те, що він є одним із авторів нової стратегії Росії з недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Про це йдеться у відповіді прес-служби Медведчука на запит "Радіо Свобода" і відповідні публікації у ЗМІ. 

"Жовта преса" не вперше намагається пов’язати моє ім’я із різними скандальними історіями. А публікувати свої вигадки під виглядом "таємних документів" із посиланням на незрозумілі джерела – прийом, до якого шарлатани від мас-медіа вдавалися споконвіку", - заявляє лідер "Українського вибору".

"Моя діяльність, як і діяльність руху "Український вибір", який я ініціював, є абсолютно відкритою. Я готовий предметно обговорювати ідеї народовладдя і вибору вектору економічного розвитку, готовий говорити про ситуацію в країні", - зазначає Медведчук.

"Вона (ситуація) проста: об’єднавшись довкола євроінтеграції, влада й опозиція все одно мають у цьому питанні підтримку лише меншої частини українців", - стверджує він.

"Сам я продовжую наполягати, що вступ до Митного союзу є безальтернативним варіантом для економіки України і сьогодні, і завтра", - заявляє Медведчук.

За його словами, поява громадської сили, що представляє інтереси іншої половини, викликає "агресивну реакцію".

"Хочу розчарувати тих, хто подібними вигадками розраховує нашкодити "Українському вибору". Наш рух стане лише міцнішим", - каже Медведчук.

Раніше "Дзеркало тижня. Україна" оприлюднило документ про нову стратегію Росії з недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, який, за даними видання, розробили радник президента Росії Сергій Глазьєв та екс-керівник адміністрації президента України часів Леоніда Кучми Віктор Медведчук.

За даними видання, Росія вирішила застосувати економічні важелі впливу на Україну після того як отримала інформацію про те, що ув’язнення Юлії Тимошенко в очах Німеччини більше не є нездоланною завадою для підписання угоди про асоціацію Україна - ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування