Екс-президента Єгипту Хосні Мубарака виправдали

Вівторок, 20 серпня 2013, 08:36

Відсторонений від влади в січні 2011 року екс-президент Єгипту Хосні Мубарак може опинитися на волі в кінці цього тижня.

Про це оголосив його адвокат, після того як суд виправдав Мубарака по одній із інкримінованих йому корупційних справ, пише "Комерсант-Україна".

Адвокат екс-президента Єгипту Хосні Мубарака Фарід ад-Діб заявив, що його підзахисний може вийти на волю протягом декількох днів.

Агентство Associated Press з посиланням на джерело в суді підтвердило, що колишнього президента Єгипту мають звільнити на цьому тижні, оскільки підстав для його подальшого арешту немає.

У генпрокуратурі країни тим часом нагадали: не виключено, що 85-річний екс-президент Єгипту покине в'язницю ненадовго: розслідування щодо розгону антиурядових демонстрацій взимку 2011 року ще не завершено.

Як відомо, тоді жертвами зіткнень з єгипетськими службами безпеки стали щонайменше 900 людей, ще понад 6 тисяч отримали поранення.

Двоє синів екс-президента Мубарака, заарештовані одночасно з ним у червні 2011 року, до цих пір залишаються під вартою.

Нині в Єгипті подовжується хвиля протестів по всі країні. Причиною цього є арешт скинутого президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Минулого тижня військові розігнали табір прихильників поваленого президента.

У результаті зіткнень між демонстрантами і поліцією загинули близько 500 осіб.

Кабінет міністрів Єгипту своїм указом увів у Каїрі й ще в 10 провінціях країни, у тому числі й тих, де розташовані курорти, комендантську годину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News