Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дії влади в торговельній війні "системні і продумані" - Кравчук

Вівторок, 20 серпня 2013, 14:26

Леонід Кравчук вважає, що в нинішніх умовах торговельної війни з Росією, дії української влади системні і продумані.

Про це він сказав на прес-конференції, передає "Українські новини".

За його словами, зайняти більш жорстку позицію по відношенню до Росії неправильно з економічної точки зору, а послабити євроінтеграційний курс також неможливо.

"Що стосується "війни" - я б не перебільшував її значення. Я думаю, що мати справу з нецивілізованої владою дуже важко. Нехай Росія хоч би скаже, що вона від нас хоче. Але вони ж не говорять", - сказав він.

За словами колишнього президента, в питанні проходження російської митниці українським товарами дійсно є проблеми, і необхідно їх чітко визначити і вирішити.

Кравчук підкреслив, що, природно, що Росія всіма можливими способами намагається утримати Україну у сфері свого впливу.

Також Кравчук зазначив, що Україні необхідно зберігати цей баланс між Росією та ЄС, при цьому чітко регламентувати економічні відносини з Митним союзом Єдиного економічного простору.

Водночас Кравчук вважає, що у випадку, якщо українські виробники відчують нестабільність російських ринків, то вони рано чи пізно зможуть переорієнтуватися на нові ринки збуту.

Як відомо, раніше Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

У середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування