Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Казахстані запевняють, що заборонили м'ясо лише однієї птахофабрики України

Вівторок, 20 серпня 2013, 17:10

Казахстан ввів тимчасову заборону на ввезення продукції тільки ПрАТ "Миронівська птахофабрика".

Про це уточнили в міністерстві сільського господарства країни, повідомляє "Інтерфакс-Казахстан".

"З 1 серпня, до з'ясування всіх обставин, призупинено дію раніше виданих ветеринарних дозволів на ввезення продукції підприємства ПрАТ "Миронівська птахофабрика" на територію Казахстану", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінсільгоспу Казахстану.

За інформацією відомства, "направлено відповідний лист у ветеринарну службу України про прийняття заходів відносно підприємства і припинення сертифікації продукції ПрАТ "Миронівська птахофабрика" на адресу казахстанських вантажоодержувачів".

За інформацією Мінсільгоспу, під режим посиленого лабораторного контролю підпадає продукція трьох підприємств України - ПрАТ "Миронівська птахофабрика", ТОВ "Агромакс ексім" і ТОВ "Тавр Плюс".

Так, в окремих пробах м'яса птиці, відібраних на об'єктах внутрішньої торгівлі Казахстану, масова частка вологи і м'ясного соку, що виділився при розморожуванні м'яса птиці в споживчій упаковці, перевищувала допустимі норми.

Тим часом у вівторок на брифінгу в Астані віце-міністр сільського господарства Казахстану Гульмира Ісаєва заявила про те, що в ході перевірок ветеринарно-санітарних вимог м'яса птиці виявлені порушення норм безпеки з боку українських і російських виробників.

"Ми зараз зупинили ввезення української птахівницької продукції. Тому що нам, по-перше, не дають можливості провести посилений лабораторний контроль. Якщо йдуть перешкоди з боку постачальників цієї продукції, однозначно ввезення цієї продукції на територію Казахстану не буде", - сказала вона.

Як відомо, у вівторок повідомлялося, що Міністерство сільського господарства Казахстану призупинило ввезення м'яса птиці з України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування