Німеччина закликає Росію поважати право України на взаємини з ЄС

Середа, 21 серпня 2013, 10:33

Уряд Німеччини закликає Росію поважати право України на тісні відносини з Європейським Союзом.

Про це заявила речниця федерального уряду, коментуючи на запит "Deutsche Welle" торгівельну війну між Україною і Росією останніх тижнів.

"Україна повинна мати можливість розвивати тісні, в тому числі й економічні, відносини, як з Росією, так і з ЄС. Це мають визнати й партнери України", - сказала вона.

У німецькому уряді нагадали, що підтримують подальше зближення України з Євросоюзом і сподіваються на підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді.

Утім, для цього необхідно виконати критерії, сформульовані раніше Євросоюзом.

Важливими критеріями ЄС німецький уряд називає поступ у питанні ухвалення виборчого законодавства, яке відповідало би європейським стандартам, у реалізації Порядку денного асоціації, а також припинення практики вибіркового правосуддя.

"Якщо подивитися на нинішню ситуацію в Україні, то не можна не помітити суттєвих недоліків з точки зору поваги до засад правової держави. Важливим прикладом цього є ув’язнення колишньої прем´єр-міністерки Юлії Тимошенко. Таким чином Україна досі не виконала названих критеріїв", - зазначила речниця уряду Німеччини.

У Берліні наголосили на незмінності своїх позицій щодо умов підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Тим часом українські ЗМІ повідомляють про зміну у позиції німецького керівництва, яке нібито вже не наполягає на звільненні Тимошенко як обов’язковій умові підписання угоди з ЄС. Зокрема, таку інформацію наприкінці минулого тижня із посиланням на власні джерела розповсюдило видання "Дзеркало Тижня".

Саме підвищенням шансів на підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, за інформацією видання, пояснюються жорсткі дії Москви, яка не полишає сподівань схилити Україну до вступу до Митного Союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...