До активістів ставились як до кришталю, але будуть допитувати

Середа, 21 серпня 2013, 17:10

Активіст Єгор Соболєв обіцяє проводити більш масштабні дії щодо протидії київській владі.

Про це він сказав журналістам після звільнення.

Соболєв також повідомив подробиці їх звільнення. За його словами, у середу замість звільнення їх "запхали в мікроавтобус та повезли до Шевченківського райвідділу міліції".

"Але в міліції закінчився по дорозі бензин, і ми просто застрягли посеред Дарниці. На наші закиди, що час затримання збіг, міліціонери лише щось просопіли. Зрештою вони десь дістали бензин і довезли нас до Шевченківського райвідділу, де попросили підписати повістку про готовність з'явитись як свідки у кримінальній справі про події у Київраді", - розповів активіст.

"Я кажу: ви збожеволіли. Ми в цей день уже перебували під арештом", - обурився він.

Після звільнення. фото Сергія Лещенка
Після звільнення. Фото УкрПравди

За словами Соболєва, перед звільнення територію ізолятора ретельно готували, очікуючи на приїзд журналістів.

На питання, як з ними поводились в ізоляторі, Соболєв відповів: "Тюремники ставились до нас як до кришталю. Ми незрозумілий для них контингент, оскільки зазвичай в цьому ізоляторі утримують людей, які торгують марихуаною"

Щодо подальших дій, то Соболєв сказав, що вони вирішили діяти більш масштабно.

"Ми зрозуміли, що систему ніхто не любить. Нам навіть конвойні казали, що поки по Дніпру не попливуть трупи можновладців, нічого не зміниться", - розповів він.

Соболєв та ще 4 активістів зайшли минулої п’ятниці до приміщення Київради і збирались там лишитися, щоб не допустити сесії Київради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування