Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари поставили владі ультиматум через актора Паніна

П'ятниця, 23 серпня 2013, 16:09

Кримські татари вимагають від керівництва Криму й силових структур автономії притягти до відповідальності російського актора Андрія Паніна за його висловлення про татар.

Якщо такої реакції не буде, вони вважатимуть їх співучасниками Паніна, заявив перший заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У Сімферополі на мітингу, присвяченому загальноєвропейському дню пам'яті жертв сталінізму й нацизму, Чубаров зазначив, що останнім часом у Криму вчинено низку дій, за які за законодавством України має наставати кримінальна відповідальність за статтями про розпалення національної ворожнечі й ненависті.

Водночас правових наслідків цих дій немає, як і реакції від керівництва автономії, обурився представник меджлісу.

"Вони сьогодні мовчать із приводу Паніна. Проблема не в Паніні - проблема в озвучуванні ось цієї фашистської ідеології тут, у Криму", - заявив Чубаров.

"Тому я хочу заявити про те, що якщо сьогодні-завтра Панін не буде арештований і стосовно нього не будуть розпочаті передбачені законом заходи щодо розслідування злочину, який підпадає під відповідну статтю Кримінального кодексу України, ми будемо вважати, що Головне управління СБУ і Головне управління МВС у Криму є співучасниками Паніна", - попередив він.

"Людина вчинила злочин – вона має бути арештована", - сказав Чубаров.

Він запевнив, що татари – не мстиві чи кровожерливі.

"Кожний може оступитися. Але те, що зробив Панін – це не помилка. Нехай зазнає кари відповідно до закону України й внаслідок цього потім йому буде заборонено в'їзд на територію України", - сказав Чубаров.

"Якщо ми цього не зробимо, завтра з'явиться сто, тисячі Паніних, за ними підуть дивізії… І не буде не лише майбутнього, якого прагнуть кримські татари, не буде й самої України. Невже це не зрозуміло?", - наголосив він.

"Ми до кінця вечора чекаємо офіційної позиції кримської влади: Анатолія Могильова, Віктора Плакіди, Володимира Константинова, а також начальників Головних управлінь СБУ й МВС у Криму. Вони мають озвучити нам свою позицію, а не дзвонити комусь кулуарно для того, щоб хтось перед кимсь вибачався. Злочин вчинено стосовно кримськотатарського народу й стосовно України", - заявив Чубаров.

Він також повідомив, що, за його інформацією, у театральній виставі, яка в п'ятницю має пройти в Євпаторії, Панін не братиме участі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування