Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не дозволить Росії підпорядкувати Україну - Тарасюк

П'ятниця, 23 серпня 2013, 20:10

Президент Віктор Янукович, захищаючи свої фінансово-економічні інтереси, не дозволить Росії підпорядкувати Україну.

Таку думку озвучив екс-міністр закордонних справ, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Нічого дивного в поведінці Росії я не бачу. Росія ніколи не припиняла економічний шантаж і тиск по відношенню до України. У нас вже були і торгові війни, і блокування, і недопуск на ринки українських товарів, продукції", - сказав він.

За його словами, стратегія Росії полягає у відновленні домінування на просторах колишнього Радянського Союзу, а ключем до цього "була і буде Україна".

Саме з такої точки зору необхідно розглядати дії Росії на даному етапі, вважає екс-глава МЗС.

"СНД, Економічний союз СНД, ЄврАзЕс, тепер це Митний союз і ЄЕП. Не було б цього проекту, був би інший, адже головна мета - встановити контроль і домінування над Україною", - підкреслив він.

На думку Тарасюка, Росія усвідомлює, що підписання Україною Угоди про асоціацію "ставить хрест на будь-яких її планах посилити домінування над країною".

Тарасюк упевнений, що "хоч президенту Віктору Януковичу і приписують проросійські погляди, але отримавши владу, він не збирається її віддавати".

"Тим більше він не має наміру бути в підпорядкуванні Росії - як в економічному, так і політичному", - вважає депутат.

"Тому чи буде підписано Угоду про асоціацію з ЄС чи ні, Росія буде продовжувати свою геополітичну стратегію стосовно України, а українське керівництво, в тому числі нинішнє, враховуючи свої фінансово-економічні інтереси, не даватиме можливості Росії підпорядкувати Україну", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування