Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захід пропонує Україні допомогу в євроінтеграції, а Росія тягне до себе

Субота, 24 серпня 2013, 11:11

Президент США Барак Обама сподівається допомогти Україні досягти прогресу в її європейських прагненнях.

Про це йдеться в його привітанні з Днем незалежності, опублікованому на сайті українського президента.

Президент США висловив сподівання на "нашу тісну співпрацю протягом наступних місяців, щоб допомогти Україні досягти прогресу в її європейських прагненнях та проведенні реформ, які необхідні для забезпечення верховенства права та успішної і відкритої економіки".

"Протягом останніх двох десятиліть наші нації разом зробили багато для забезпечення миру та безпеки в усьому світі, і наше стратегічне партнерство віддзеркалює зобов’язання США допомагати народу України досягти своєї мети і стати благополучною європейською демократією", - йдеться у вітанні американського президента.

Президент ФРН Йоахим Гаук у своєму вітанні також хоче бачити Україну європейською державою.

"Німеччина щиро зацікавлена у стабільній і квітучій Україні, яка б визнавала такі європейські цінності як демократія і правова держава", - йдеться у вітанні президента ФРН.

"Ми і в майбутньому як надійний партнер будемо поруч із Вашою країною та на основі цих спільних цінностей підтримуватимемо в міру своїх сил подальше наближення України до Європейського Союзу, а також пов'язані з ним зусилля, спрямовані на реформи", - додає Гаук.

Натомість президент РФ Володимир Путін у своєму привітанні висловив готовність "нарощувати взаємовигідне російсько-українське співробітництво в політичній, економічній і гуманітарній сферах, просувати перспективні проекти як у двосторонньому форматі так і в рамках СНД в інтересах народів Росії та України", повідомляє прес-служба російського президента.

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв також переконаний, що "подальше нарощування взаємовигідного торгівельно-економічного, інвестиційного, культурного та гуманітарного співробітництва, активізація взаємодії в інтеграційних форматах на просторі Співдружності в повній мірі відповідають інтересам братніх народів Росії та України", повідомляє прес-служба уряду РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...