Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов хоче суворішого обвинувачення для нападників на одеських журналістів

Субота, 24 серпня 2013, 18:59

Голова комітету ВР з питань верховенства права Сергій Ківалов вважає недостатньою кваліфікацію кримінального провадження щодо побиття знімальної групи одеської ТРК "Третій цифровий канал".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу депутата.

Ківалов висловив подив, що слідчий Київського райвідділу ГУ МВС України в Одеській області розпочав кримінальне провадження всього лише за однією статтею Кримінального Кодексу - (розбій). В той же час, зазначив депутат, обставини справи свідчать про те, що цієї кваліфікації недостатньо.

"Як мені видається, дії водія і пасажира "Тойоти" мають бути кваліфіковані за сукупністю злочинів. В першу чергу - передбачених статтею 171 КК – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. А також частини 4 статті 296 (хуліганство) і тій же 187 – розбій", - вважає він.

"Я особисто, як депутат, що одержав звернення журналістів, триматиму на жорсткому контролі цю ситуацію. Я не дозволю нападникам, ким би вони не були, і хто б за них не просив, піти від відповідальності", - запевнив Ківалов.

Як повідомлялося, у п’ятницю Київський районний суд Одеси вибрав для нападників запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування