Маніяк Онопрієнко покаявся за тиждень до смерті

Середа, 28 серпня 2013, 16:32

Серійний вбивця Анатолій Онопрієнко, який вбив 52 людини, за тиждень до смерті покаявся.

Про це повідомив протоієрей Вадим (Шапран), відповідальний за духовно-пасторське піклування Житомирської установи виконання покарань №8, пише "ТСН".

"Раніше Онопрієнко збиткувався. На мої неодноразові пропозиції висповідатися він відповідав: "Я не можу вмерти - у мене довічне ув'язнення і мене ніщо не обтяжує", - розповів отець Вадим.

"Але приблизно два тижні тому я знову запитав його без особливої надії: "Ви не хочете сповідатися?" І він раптом відповів: "Дуже хочу!", - додав священик.

За його словами, каяття Онопрієнка було дійсно щирим.

"Через тиждень він відійшов до Бога, який дозволив йому покаятися перед смертю. Для невіруючих це, може, й нічого не значить, але мене це вражає. І я хочу про це говорити, щоб люди пам'ятали, що є суд людський, а є й суд Божий", - повідомив отець Вадим.

Він також додав, що Онопрієнко після сповіді вирішив жити по-новому і причаститися, а священик планував взяти його на літургію.

На його думку, гріхи обтяжували Онопрієнка, хоча в перші роки перебування у в'язниці він заявляв, що вільний від докорів совісті.

27 серпня у Житомирській в`язниці №8 на 55-му році життя помер серійний вбивця Анатолій Онопрієнко, який був засуджений до довічного ув’язнення.

За попередніми висновками лікарів, серійний убивця Онопрієнко помер від гострої серцево-судинної недостатності, ревматичної хвороби серця.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування