Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд "прискорено" розглядає справу "дніпропетровських терористів"

Четвер, 29 серпня 2013, 13:59

Євросуд з прав людини прийняв рішення розглядати за прискореною процедурою скарги обвинувачених в організації вибухів у Дніпропетровську в 2012 році.

Про це повідомила адвокат обвинуваченого Дмитра Реви Оксана Томчук, передають "Українські новини".

"Ми подали 3 скарги до Європейського суду, у нас вже є інформація, що суд розгляне їх за прискореною процедурою... Вони (скарги) офіційно "зайшли" до ЄСПЛ , вони прийняті до присвоєння номера справи" , - сказала вона.

У той же час адвокат зазначила , що навіть у разі прискореного розгляду прийняття рішення Європейським судом у цій справі може бути здійснено навіть через 3-4 роки.

У зв'язку з цим адвокати обвинувачених просять ЄСПЛ розглянути ці скарги як пріоритетні.

Крім того, Томчук повідомила, що підготовлена ​​ще одна, четверта, скарга до ЄСПЛ з приводу факту фальсифікації правоохоронцями дзвінка обвинуваченого Реви до обвинуваченого Віктора Сукачова.

За її словами, Генпрокуратура офіційно визнала факт фальсифікації цього дзвінка, але при цьому вважає не істотним цей момент.

27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідство затримало чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня. Вони вимагали виплатити їм 4,5 мільйона доларів.

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту.

У червні 2012 року цю справу було об'єднано в одне провадження з іншими кримінальними справами за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня, у Запоріжжі - 21 жовтня і в Дніпропетровську - 16 листопада 2011 року.

Захист обвинувачених подав 3 скарги до ЄСПЛ про незаконний арешт і утримання під вартою Реви і про порушення прокуратурою презумпції невинності щодо його підзахисного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування