У Росії переконують, що "асоціація" з ЄС несе Україні не вигоди, а зло

Четвер, 29 серпня 2013, 14:29

У МЗС Росії стверджують, що угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом не містить реальних вигод для України, проте несе чимало негативів для українців.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, коментуючи опублікований в інтернеті проект угоди Україна - ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Навіть його поверховий аналіз показує, що вона (угода) не містить реальних вигод для України, а веде до деіндустріалізації української економіки, перетворюючи її по суті лише в ринок для товарів із ЄС", - заявив дипломат.

"Для економістів, які спеціалізуються у галузі міжнародної торгівлі, очевидно, що в короткостроковій і середньостроковій перспективі населення України чекають украй важкі часи: доведеться ще тугіше "затягнути пояси", жити в умовах стрімко зростаючого безробіття, погіршення торговельного і платіжного балансу країни", - сказав Лукашевич.

"За оцінками незалежних експертів, економічний ефект від реалізації угоди буде негативним аж до 2020 року, а "манна небесна" у вигляді припливу інвестицій, технологій і т.д., яку в довгостроковій перспективі обіцяє Києву Євросоюз, не гарантована конкретними зобов'язаннями", - заявив він.

За словами представника російського МЗС, "з угоди (з ЄС) очевидно випливає: набуття чинності положеннями про вільну торгівлю, які йдуть у відношенні України значно далі стандартних для таких угод зобов'язань, об'єктивно призведе до суттєвого погіршення умов взаємної торгівлі між Україною і країнами-членами МС".

"На жаль, не допоможе тут і Угода про зону вільної торгівлі СНД. Країни МС, на думку фахівців, можуть бути змушені задіяти Додаток 6 до цієї Угоди для того, щоб запобігти напливу на наші ринки продукції українських товаровиробників, яка витісняється європейським імпортом. І це буде зроблено відповідно до правил СОТ", - заявив Лукашевич.

При цьому він стверджує, що Москва не змушує Україну приєднатися до Митного союзу й не виступає проти "європейського вибору".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування