Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За тиждень у 7 регіонах вирішили підняти комунальні тарифи

Субота, 3 серпня 2013, 17:36

За останній тиждень про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили в 7 регіонах України.

Про це на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період доповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства - керівник апарату Андрій Білоусов, повідомили УНІАН у прес-службі міністерства.

За його словами, про підвищення тарифів повідомили Рада міністрів АР Крим, Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська та Черкаська облдержадміністрації.

Інші обласні, Севастопольська та Київська міські державні адміністрації зазначили, що тарифи не переглядалися.

Білоусов поінформував, що значне підвищення тарифів для населення відбулося у с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області: тариф на послуги з водопостачання зріс на 70,0%; тариф на послуги з водовідведення зріс на 98%. Також значне підвищення тарифів зафіксовано у с. Мазінки Переяслав-Хмельницького району Київській області: тариф на послуги з водопостачання зріс на 66,7%; у с. Тарасівка Києво-Святошинського району Київській області, де тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій зріс на 209,7%. Згідно із прийнятим рішенням тариф вводиться в дію з 15 серпня.

У свою чергу міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник наголосив, що облдержадміністраціям необхідно забезпечити здійснення робочими групами перевірок економічної обґрунтованості тарифів, які були підвищені за останній тиждень, та у тижневий термін надати відповідну інформацію до Мінрегіону.

У прес-службі повідомили, що згідно з отриманою з регіонів інформацією, органами місцевого самоврядування тарифи переглянуто:

- на послуги з водопостачання - у 9 населених пунктах (с. Новопілля Криворізького району Дніпропетровської області; с. Мазінки Переяслав-Хмельницького району Київської області; с. Засулля Лубенського району та м. Кобеляки Полтавської області; с. Сад, с. Ясени, с. Москалівщина Сумського району Сумської області; с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області; м. Христинівка Черкаської області);

- на послуги з водовідведення – у 8 населених пунктах (с. Войкове, с. Відкрите, с. Каштанівка Первомайського району АР Крим; с. Новопілля Криворізького району Дніпропетровської області; с. Сад, с. Ясени Сумського району Сумської області; с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області; м. Христинівка Черкаської області);

- на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – у с. Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування