Британці не підтримали війну проти Сирії, США шукатимуть союзників

П'ятниця, 30 серпня 2013, 08:28

Британські парламентарі не підтримали можливі військові дії проти режиму президента Асада в Сирії, аби стримати його від застосування хімічної зброї.

За словами прем'єр-міністра Девіда Кемерона, британський парламент чітко заявив, що не хоче подібних кроків, передає "Бі-Бі-Сі Україна".

"Я діятиму згідно з цим рішенням", - сказав він.

Проти ініціативи уряду проголосували 285 членів Палати Громад, а підтримало її 272 парламентарі.

Таким чином Британія не братиме участі в можливих операціях під проводом США проти режиму Асада.

Британські парламентарі також відкинули поправку лейбористів, у якій йшлося про необхідність "переконливих" доказів.

Після цього члени парламенту відхилили і урядову ініціативу підтримати військові дії в Сирії у разі, якщо інспектори ООН підтвердять провину режиму Асада у використанні хімічної зброї.

Для введення будь-яких військових дій тепер потрібно проводити нове голосування.

Міністр оборони Філіп Хеммонд підтвердив, що Британія не братиме участі у військових діях проти режиму Ассада, але сказав, що такі дії, ймовірно, все ж відбудуться.

"Я очікую, що США та інші країни продовжать шукати відповіді на хімічну атаку. Вони будуть розчаровані тим, що Британія не братиме участі в цьому", - сказав він, додавши, що це навряд чи зупинить їх.

За його словами, він та прем'єр-міністр також розчаровані результатами голосування, яке, за його словами, нашкодить взаєминам Британії зі Сполученими Штатами.

Між тим, Вашингтон буде продовжувати пошук міжнародних партнерів, які готові приєднатися до США для завдання ударів по Сирії, заявив шеф Пентагона Чак Хейгел.

"США прагнуть створити міжнародну коаліцію, готову до акцій проти Сирії", - заявив він після відмови британських парламентаріїв схвалити участь Великобританії в атаках на Сирію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Адміністрація президента США найближчим часом презентує керівництву конгресу розвідувальні дані, на основі яких можна буде ухвалити рішення про початок військової операції проти Сирії.

При цьому Сполучені Штати дали зрозуміти, що планують провести військову операцію проти Сирії і без участі Великобританії, передає "Бі-Бі-Сі Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування