У міліції запевняють, що не збиралися робити активісток Femen підозрюваними

Субота, 31 серпня 2013, 14:13

Представниць Femen викликали на допит до київської міліції в якості свідків у кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві, днями трьох активісток Femen слідчий викликав на допит як свідків у цьому кримінальному провадженні.

"Ніхто не пред'являв їм підозри у вчиненні злочину і не мав наміру" , - сказали в главку.

При цьому в столичній міліції підкреслили, що заява Femen про нібито перетин ними кордону і перебування в іншій країні не має юридичних наслідків, оскільки дівчата не є підозрюваними і щодо них не обрано запобіжний захід.

Раніше в русі заявили, що активістки Femen Яна Жданова, Анна Гуцол та Олександра Шевченко 30 серпня "здійснили втечу з України до Європи з метою продовжувати діяльність Femen".

В організації також повідомили, що "втеча" обумовлена тим, що дівчат викликали на допит, що означало: "активістки будуть переведені зі статусу "підозрюваних" у статус "обвинувачених" .

Як повідомлялося, 27 серпня правоохоронці і вибухотехніки вилучили у київському офісі Femen предмети, схожі на пістолет марки ТТ і гранату, а також фотопортрети президента Росії Володимира Путіна і патріарха Кирила, на обличчях яких зображена мішень, на фото міститься ненормативна лексика.

У русі заявили, що всі знайдені предмети підкинуті правоохоронцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування