У "Свободі" вважають ідею Януковича про референдум лицемірством

Субота, 31 серпня 2013, 16:05

У ВО "Свобода" вважають профанацією ідею президента Віктора Януковича про референдум щодо інтеграційного вибору України.

Про це заявив нардеп, заступник голови комітету з питань євроінтеграції Олег Панькевич, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, якщо Янукович справді реалізує свою ідею референдуму, то це буде профанація, як і будь-які референдуми у виконанні цієї влади.

Панькевич вважає, що заява президента про референдум вкотре підтверджує, що зовнішня політика Януковича є лицемірством.

"Необхідно нарешті зрозуміти, що Партія регіонів та євроінтеграція – речі несумісні. Євросоюз очікує від влади чітких дій і конкретних рішень. Однак контрольована більшість у складі Партії регіонів та комуністів не голосуватиме за законопроекти, які обмежили б можливості свавілля влади, перешкоджали корупції та зупиняли розкрадання державних коштів", – зазначив свободівець.

Парламентар підкреслив, що опозиційні сили, зокрема фракція ВО "Свобода", голосуватимуть за всі позитивні законопроекти, які наближатимуть Україну до Європи і які служитимуть на користь українців.

"Якщо йдеться про ухвалення добрих законопроектів, то опозиція не чинитиме так, як це зараз робить більшість: блокує необхідні, життєво важливі для держави законодавчі ініціативи тільки тому, що їх подала опозиція. Ми голосуватимемо за корисні, позитивні проекти законів. Якщо ж так званий "компроміс" передбачає щось інше, ніж голосування в сесійній залі – підкилимні домовленості, поступки, розподіл впливів, то такого компромісу не може бути", – наголосив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування