Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лукаш до Царьова одне запитання: "Хто Вас попросив це сказати?"

Середа, 7 серпня 2013, 14:06

Угода про асоціацію з Європейський Союзом не суперечить Конституції України.

Про це заявила журналістам міністр юстиції Олена Лукаш, повідомляє УНІАН.

"Будь-які закиди щодо невідповідності проекту Угоди про асоціацію чинному законодавству є беззмістовними і безглуздими", - запевнила вона.

Лукаш пояснила, що сама Угода про асоціацію з ЄС та її зміст відповідає чинному законодавству України і може бути підписана тоді, коли сторони будуть до цього готові.

"Зміни до Конституції відбудуться, я так думаю, вже після того, як ми більш міцно і плідно запрацюємо з Європейським Союзом", - сказала міністр.

"Їхні поради і їхні стандарти потребуватимуть зміни норм щодо судоустрою і статусу суддів, вдосконалення антикорупційного законодавства, вдосконалення норм про державну службу, норм про прокуратуру, і вже тоді поступово ми обов’язково будемо змінювати Конституцію", - уточнила Лукаш.

Коментуючи заяву народного депутат від Партії регіонів Олега Царьова щодо невідповідності Угоди про асоціацію Конституції України, міністр юстиції сказала:

"Безумовно, той, хто хоче оспорювати її, може скористатись цією можливістю, хоча я взагалі складно уявляю механізм такого оспорювання".

"А взагалі, коли я чую подібні закиди від осіб, які не мають належного рівня фахової підготовки, правової освіти і демонструють чиїсь думки, мені завжди хочеться спитати: "Хто вас попросив це сказати?". Це єдине питання, яке є у мене до Царьова: "Хто вас попросив це сказати?", - наголосила Лукаш.

Як відомо, Царьов у інтерв'ю журналу "Форбс" заявив, що шість пунктів Угоди про асоціацію з Європейським Союзом суперечать Конституції України і потребуватимуть змін у Основному законі, – а потім оприлюднив відповідний висновок Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава".

Згодом з’ясувалося, що офіс центру "Правова держава" знаходиться в одній будівлі з "Українським вибором" Віктора Медведчука, а очолює його сподвижник Медведчука, екс-представник президента Леоніда Кучми у Верховній Раді Олександр Задорожний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...