Від Пшонки вимагають розслідувати побиття журналіста ДАІшниками

Неділя, 1 вересня 2013, 15:59

Нардепи від "Батьківщини" - члени Комітету ВР з питань свободи слова вимагають від генпрокурора взяти під особистий контроль розслідування побиття та пограбування журналіста Віктора Міняйла співробітниками ДАІ.

Відповідне звернення до ГПУ підготували голова комітету Микола Томенко та народні депутати Олена Кондратюк, Юрій Стець, Олександр Абдуллін, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами Томенка, останні події в Україні продемонстрували "повну втрату довіри до міліції та керівництва МВС, яке закриває очі на звірячі факти побиття журналістів, народних депутатів".

"Це вже непоодинокі факти - це вже оголошення відкритої війни журналістам з боку міліції", - заявив Томенко.

Разом з тим, сам Міняйло повідомив Радіо Свобода, що активісти громадської організації "Дорожній контроль" намагаються відновити знищені міліціонерами під час інциденту 31 серпня відеокадри.

За його словами, фахівці стверджують, що цей запис можна відновити.

Журналіст також підтвердив факт свого побиття правоохоронцями. За його словами, у суботу він звернувся до травмпункту. Медики констатували забій грудної клітини і м’яких тканин голови. У суботу ввечері і в ніч на неділю журналіст почувався зле.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...