Апеляційний суд повторно розглядатиме легітимність Київради

Середа, 11 вересня 2013, 15:59

Київський апеляційний адміністративний суд повторно розглядатиме справу по Постанові Окружного адміністративного суду міста Києва про легітимність Київради.

Про це повідомили в прес-службі київської міської партії "Батьківщина".

"Незважаючи на те, що 3 вересня цього року Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційні скарги київських партійних організацій "Батьківщини" та "Громадянської позиції", процес розгляду апеляцій не закінчився", - зазначили в партії.

Як повідомляють у столичній "Батьківщині", це пов’язано з апеляційними скаргами від громадян, які надійшли до суду.

Зокрема, народний депутат, керівник Київського осередку партії "Батьківщина" Юрій Одарченко повідомив, що до суду була направлена апеляційна скарга від народного депутата Олександра Чорноволенка.

"Дана скарга надійшла до суду у в день апеляційного розгляду, 3 вересня, але судді, поспішаючи ввести в дію постанову суду першої інстанції, її просто не встигли отримати. Зазвичай для уникнення таких ситуацій між розглядом скарги та її подачею чекають до 1 місяця. В результаті апеляційний суд буде змушений повторно розглянути справу, при цьому постанова Окружного суду продовжує вважатися такою, що не вступила в силу" - заявив Одарченко.

Відомо також, що 6 вересня цього року суддя-доповідач по даній адміністративній справі взяв самовідвід.

У якості підстав для самовідводу суддя вказав на наявний сумнів у своїй неупередженості. На даний момент справа залишається без судді.

9 серпня окружний адміністративний суд Києва визнав діяльність Київської міської ради правомочною, а скликання і проведення його сесій - законним.

3 вересня Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши апеляційні скарги залишив у силі Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування