Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Yahoo і Google судяться за право розкрити, що від них вимагають спецслужби

Середа, 11 вересня 2013, 18:13

Компанія Yahoo подала позов на Агенцію національної безпеки США, аби їй дозволили оприлюднити число запитів на отримання персональної інформації про користувачів.

Компанії Microsoft і Google також у понеділок подали до суду останню частину документів з цього ж приводу, пише The Gardian.

Закон забороняє повідомляти, скільки даних вони надають.

У Yahoo стверджують, що ненадання такої інформації породжує недовіру.

Компанія наголошує, що вона та інші великі сервіси опинилися під пильною увагою громадськості через скандал із урядовим спостереженням у мережі, - але не могли навіть виправдовуватися через заборону на поширення відповідної інформації.

"Нездатність Yahoo реагувати на такі повідомлення завдало шкоди репутації компанії і підірвало її бізнес не лише у США, але й в усьому світі. Yahoo не може відповідати на такі звіти простими узагальненнями", - наголошує компанія.

Компанія Google також наголошує у своєму позові, що її репутація постраждала.

Технологічні компанії ризикують втратити мільярди доларів через розкриття їхніх взаємин із Агенцією нацбезпеки США у документах, оприлюднених Едвардом Сноуденом.

Головний консультант Yahoo Рон Белл сказав, що у компанії вважають, що уряд США може забезпечувати громадську безпеку без перешкоджання інтернет-компаніям оголошувати кількість запитів національної безпеки, які вони отримують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування