УДАР: Влада змінює склад парламенту замість покари винних

Четвер, 12 вересня 2013, 14:37

В УДАРі заявляють, що влада протизаконно змінює склад парламенту, відбираючи через суди мандати у народних депутатів.

Про це заявив заступник голови партії "УДАР" Віталій Ковальчук, інформує прес-служба партії.

"Позбавляючи в судах  народних депутатів їхніх мандатів, влада продовжує протизаконно змінювати склад парламенту. Не маючи сталої більшості, замість неугодних депутатів Партія регіонів сподівається завести до парламенту зговірливих виконавців", - йдеться в заяві.

"Спочатку партія влади "переглянула" результати виборів щодо позафракційних мажоритарників Павла Балоги та Олександра Домбровського, тепер - вказала на вихід депутату фракції Партії регіонів", - сказав Ковальчук.

"За такою логікою, влада через суди може повністю змінити склад парламенту, знищивши як таке поняття парламентаризму в Україні", - наголосив він.

В "УДАРі" називаються особливо цинічними такі дії влади на тлі її запевнень про євроінтеграційні прагнення.

"Адже позбавлення депутата парламенту його повноважень майже через рік після обрання не має нічого спільного ні зі стандартами демократії, ні з дотриманням законів в державі", - переконані в партії.

"Якщо, як запевняє влада, ці депутати отримали мандат внаслідок спотворення вибору громадян, то наступним кроком має бути покарання конкретних посадових осіб, чиї дії чи бездіяльність призвели до таких порушень на виборах. Зокрема, йдеться про представників виборчих комісій різних рівнів, правоохоронних органів та інших", - заявляють у УДАРі.

"Без притягнення до відповідальності конкретних винуватців позбавлення нардепів мандатів виглядає не відновленням законності, а боротьбою з парламентаризмом в Україні", - переконані у партії.

Як відомо, 12 вересня Вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата Верховної Ради Ігоря Маркова за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, який раніше таким же чином домігся позбавлення депутатства Павла Балоги та Олександра Домбровського .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування