Європарламент підтримав резолюцію, що засуджує тиск Росії на сусідів

Четвер, 12 вересня 2013, 15:14

Європарламент підтримав резолюцію, що засуджує тиск Росії на країни Східного партнерства.

Резолюція була підтримана простою більшістю в ході голосування в четвер у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського парламенту, передає Інтерфакс-Україна.

Напередодні голосування в ЄП відбулися дебати з цього питання, у ході яких депутати розкритикували позицію Москви й висловилися в підтримку країн Східного партнерства.

"(ЄП) підкреслює відповідальність ЄС захистити країни Східного партнерства, які були піддані відкритому, тривожному й зростаючому тиску Росії, спрямовану на те, щоб утримати їх від асоціації з ЄС, і просить Єврокомісію й Раду ЄС виступити з конкретними й ефективними заходами для підтримки країн-партнерів", - говориться в резолюції.

У резолюції зазначено, що економічне співробітництво країн Східного партнерства з Росією вигідно для всіх зацікавлених сторін, а всі торговельні суперечки повинні бути вирішені згідно з правилами і зобов'язаннями, прийнятими в рамках СОТ.

"ЄС готовий допомогти партнерам у їхніх зусиллях по інтеграції за допомогою тимчасового застосування відповідних частин Угоди про асоціацію й глибоку й всеосяжну ЗВТ із моменту її підписання", - сказано у резолюції.

"(ЄС готовий) розморозити після підписання або парафування відкладені кредити й програми допомоги, продовжувати вживати заходи, спрямовані на спрощення візового режиму й перспективу впровадження безвізового режиму", - зазначено в резолюції.

"(ЄП) рішуче підкреслює, що вільний вибір країн Східного партнерства, який у жодному разі не впливає негативно на торгівлю з Росією, не повинен змушувати їх зустрічатися з такими наслідками, як торговельні заходи, візова політика, мобільність працівників, втручання в заморожені конфлікти й інші, причому рішуче відкидає підхід гри в нульову суму, як парадигму ЄС і відносин Росії з країнами Східного партнерства ", - йдеться резолюції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...