Марков: Мені півроку погрожували керівники Партії регіонів

П'ятниця, 13 вересня 2013, 09:05

Позбавлений судом депутатського мандата Ігор Марков заявляє, що йому погрожували в Партії регіонів, а її депутатів "тримають у страху".

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

На запитання про те, чи критикували його на засіданнях фракції Партії регіонів за ратування за співпрацю з Митним союзом, чи намагалися переконати, Марков заявив:

"На засіданнях фракції мене не критикували. Мені півроку у відкриту погрожували керівники Партії регіонів. Прийде час, і я обов'язково розповім, які розмови в мене були і з ким, у тому числі й із керівниками країни". 

За його словами, "фракцію Партії регіонів, за винятком декількох депутатів, які відкрито висловлюють свою позицію, тримають у страху – у страху позбавлення мандатів, у страху втрати бізнесу".

Марков каже, що рішення Вищого адмінсуду про позбавлення його депутатського мандата не було для нього несподіваним:

"Я знав! Я знав настрої у фракції, я знав, що мене підтримують Олег Царьов, Вадим Колесніченко, Нестор Шуфрич, і упевнений, що 90% фракції Партії регіонів теж! Просто багато хто там боїться висловлювати свою позицію".

"Але насправді те, що сталося, – це знищення парламентаризму в країні – коли позбавляють мандатів тих депутатів, які відстоюють свою позицію. Це початок кінця цього режиму!", - додав Марков.  

Він пов'язує рішення ВАС зі своєю позицією щодо ухвалення законів про європейську інтеграцію, "з питань економічних законів, які знищують економіку країни, і щодо векселів у тому числі". 

"Я подам у Європейський суд із прав людини. Хоча б для того, щоб там (у Європі) побачили, що відбувається в нашій країні", - заявив Марков і додав: "Я запевняю, що повернуся в залу парламенту – або через рішення ЄСПЛ, або через нові вибори, якщо вони будуть призначені!". 

Одіозний політик заявив про свою опозиційність до влади.

"Я перейшов в опозицію до чинного режиму – і партія "Родіна" разом зі мною. І ми будемо піднімати громадську думку південного сходу України – виборців, яких зрадила Партія регіонів зі своїм керівництвом. Ми будемо розгортати повномасштабну інформаційну кампанію", - сказав він.

"Я підтримую опозицію в боротьбі з чинним режимом. Можна скільки завгодно сперечатися про політику, але є фундаментальні речі – парламентаризм, судова система. А сьогодні це все підпорядковано телефонному праву. Ось у чому жах!", - додав Марков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News