Посол Литви нагадує, що Тимошенко - лакмусовий папірець

П'ятниця, 13 вересня 2013, 17:37

Україна здійснила великий прогрес у виконанні так званого "домашнього завдання" Євросоюзу, однак можуть бути складнощі з підписанням угоди про асоціацію з ЄС.

Таку думку озвучив посол Литви в Україні Петрас Вайтекунас в п'ятницю в Харкові, пише "Інтерфакс-Україна".

"Україна зробила дуже великий прогрес. Угода парафована і залишилося вирішити декілька питань. Думаю, що ці питання будуть успішно вирішені і Україна підпише асоціацію у Вільнюсі в листопаді", - сказав Вайтекунас.

Реклама:

Він додав, що до Вільнюського саміту Україні належить вирішити ряд питань, зокрема, щодо законів про виборчу систему, про прокуратуру, про вибори до Київської міськради, а також про поліпшення бізнес-клімату та декриміналізацію деяких статей Кримінального кодексу.

Разом з тим Вайтекунас не виключив можливі складнощі з підписанням Угоди про асоціацію, якщо на момент саміту екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуватиме за гратами.

"Я не оракул і не можу таких речей вам сказати, але рішення прийматимуть 28 країн. І якщо пані Юлія Тимошенко залишиться у в'язниці, це питання для парламентів деяких країн знакове, як лакмусовий папір, я не можу сказати, яке рішення вони приймуть, але всяке може статися", - сказав посол.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування