Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потоп на Одещині докотився до Януковича

Субота, 14 вересня 2013, 17:23

Президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів "негайно приступити до організації допомоги людям і ліквідації наслідків стихійного лиха у зв‘язку з повінню в Одеській області". 

Про це повідомляє прес-служба президента. У Секретаріаті КМУ повідомили, що уряд створив комісію з питань цієї надзвичайної ситуації на чолі з віце-прем‘єр-міністром Юрієм Бойком.

"Урядова комісія працює на місці надзвичайної ситуації в Одеській області, де через сильні зливи підтоплено понад 300 житлових будинків. Комісія організує надання допомоги людям, забезпечення безпеки населення в зоні стихійного лиха та проведення захисних і відновлювальних робіт", - повідомили в Кабміні.

Як заявив губернатор Одеської області Едуард Матвійчук, держава надасть нове житло власникам зруйнованих будинків, а також компенсує збиток від загибелі худоби і псування майна, пише  "Думская.net".

За словами Матвійчука, стихія зруйнувала 30 будинків і знищила десятки голів худоби в трьох районах області. Також губернатор зазначив: є ймовірність, що повінь торкнеться і Саратський район Одещині.

"Приводу для паніки немає, але влада і рятувальники повинні бути готові до такого варіанту розвитку подій", - додав Матвійчук.

Внаслідок тривалого дощу на Одещині підтоплено сотні житлових будинків, сотні людей відселено. Всі фото - dumskaya.net
Внаслідок тривалого дощу на Одещині підтоплено 350 житлових будинків, сотні людей відселено. Всі фото - dumskaya.net
 
 
 
 

У свою чергу віце-прем'єр Юрій Бойко підтвердив, що мешканцям, які постраждали від негоди на Одещині, буде надана відповідна допомога від уряду.

"Урядова комісія відпрацьовує питання надання фінансової допомоги цим людям. Разом з Одеською ОДА ми вирішуємо питання надання житла мешканцям понад 60 домівок, постраждалих від негоди. Також у понеділок буде прийнята відповідна постанова Кабінету міністрів щодо виділення коштів з резервного фонду Уряду для відбудови інфраструктури – доріг і мостів", - зазначив Бойко, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

За словами Бойка, питання щодо обсягів компенсацій буде вирішено найближчими днями, а у разі необхідності для ліквідації наслідків негоди у Одеській області будуть залучені ресурси і техніка з інших регіонів України.

Внаслідок тривалого сильного дощу на Одещині піднявся рівень води у малих річках Анчорак та Когильник.

Протягом 12-13 вересня у низці населених пунктів Арцизького, Болградського і Тарутинського районів Одеської області було підтоплено понад 350 житлових будинків, внаслідок чого було відселено понад 570 людей.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, під час негоди у Арцизькому і Болградському районах Одеської області загинули дві людини.

Станом на ранок 14 вересня у 5 населених пунктах Одещини залишаються підтопленими 308 житлових будинків. Разом з тим спостерігається спад рівня води у підтоплених населених пунктах. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування