Кожара засудив Сирію за використання хімзброї

Вівторок, 17 вересня 2013, 20:32

Міністерство закордонних справ України засудило факт використання хімічної зброї поблизу Дамаска 21 серпня 2013 року, посилаючись на звіт інспекторів ООН не на користь Сирії.

Про це йдеться в заяві відомства.

"Україна займає чітку позицію, яка полягає в тому, що будь-яке застосування зброї масового знищення є порушенням міжнародного гуманітарного права, а винні в її застосуванні повинні бути притягнені до відповідальності", - сказано у повідомленні МЗС.

Відомство також зазначило, що в Україні вітають домовленості, досягнуті за результатами переговорів в Женеві міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова та державного секретаря США Джона Керрі щодо встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю у Сирії та її знищення в якомога стислі терміни.

"З цією метою мають бути максимально задіяні механізми Ради Безпеки ООН та Організації по забороні хімічної зброї, у Виконавчій Раді якої Україна нині головує", - сказано в заяві вітчизняного МЗС.

"Сподіваємося, що реалізація зазначених домовленостей сприятиме зниженню існуючого рівня напруження між сторонами збройного конфлікту та його подальшому вирішенню політико-дипломатичним шляхом", - додали у відомстві.

Як відомо, президент Віктор Янукович планує відвідати США, щоб взятии участь у роботі 68-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

68-ма сесія Генеральної асамблеї ООН відкривається 17 вересня. Однією з головних тем для обговорення буде ситуація у Сирії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування