ВАСУ розв'язав руки ЦВК, щоб забрати у Маркова мандат?

Середа, 18 вересня 2013, 12:13

ВАСУ направив сторонам у справі повний текст рішення за позовом до ЦВК щодо скасування реєстрації народного депутата Ігоря Маркова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вищого адмінсуду.

 "Рішення стосовно виборів до ВР 28 жовтня 2012 у виборчому окрузі № 133 було прийняте колегією суддів 12 вересня 2013 року. 17 вересня 2013 року суд виготовив повний текст і направив його сторонам та до Єдиного держреєстру судових рішень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що колегія суддів виходила з того, що факт фальсифікацій понад 6 тисяч виборчих бюлетенів в окрузі №133 підтверджується письмовими доказами, висновками експертів та показаннями свідків.

Крім того судді зауважили, що у законодавстві є певні прогалини. Зокрема, за словами колегії, законом не прописана процедура перевірки вимог до кандидатів (щодо проживання в Україні, досягнення віку чи погашення судимості).

17 вересня ЦВК заявила, що не може виконати рішення Вищого адмінсуду про скасування реєстрації депутатом ВР Ігоря Маркова поки не одержить мотивувальну частину відповідного рішення суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування