Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол: Для США "питання Тимошенко" - це справа принципу

Середа, 18 вересня 2013, 12:25

США підтримують прагнення українського народу до тісніших зв'язків з Євросоюзом і сподіваються на вирішення проблем вибіркового правосуддя.

Про це заявив посол США Джеффрі Пайєтт в інтерв'ю "Інтерфаксу- Україна".

"Для США "справа Тимошенко" - це питання не персоналії, а питання принципу. Нас турбує сам факт вибіркового переслідування колишнього глави уряду за дії, здійснені ним в офіційній якості", - заявив посол.

Пайєтт сподівається на успішність місії Кваснєвського-Кокса та усунення в Україні практики вибіркового правосуддя, яка і є наріжним каменем стратегічного партнерства з США.

США підтримуватимуть євроінтеграційні прагнення України.

"США будуть всіляко підтримувати вибір українського народу рухатися до тісніших інституційних зв'язків з Європою", - сказав посол.

Він зазначив, що підписання Угоди про асоціацію дуже важливе, адже це стимулюватиме прихід інвестицій, впевненість міжнародних ринків в українській економіці і її зростання.

"Для американських інвесторів підписання Угоди про асоціацію... буде моментом, який змінить кардинально правила гри, адже широко відкриються двері для продажу продукції, виготовленої в Україні, на європейський ринок", - говорить посол.

За його словами, важливо також те, що український рух до Європи збігся у часі з домовленостями ЄС і США про вільну торгівлю.

"Це буде відбуватися в той момент, коли в Європі відновлюється економічне зростання, а США домовляються з ЄС про ЗВТ у рамках трансатлантичного партнерства", - підкреслив Пайєтт.

Крім того, американський посол вказав на неприпустимість здійснення тиску інших країн на євроінтеграційний вибір України.

"Для США... неприйнятні спроби якихось інших країн претендувати на те, щоб мати можливість або право диктувати що-небудь з приводу рішень українського народу і українського уряду", - підкреслив дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування