Яценюк каже, що влада погодилася зрівняти сили в Рахунковій палаті

Середа, 18 вересня 2013, 13:34

В опозиції заявляють, що влада приймає умови опозиціонерів у питанні формування Рахункової палати.

Про це заявив журналістам лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Головою Верховної Ради та керівником фракції Партії регіонів сьогодні було підтверджено, що в складі Рахункової палати буде забезпечено політичне представництво кожної фракції в парламенті. Йдеться про те, що кожна фракція матиме можливість призначити по одному кандидату до Рахункової палати", - сказав він.

Крім того, за словами Яценюка, "Батьківщина" погодиться проголосувати за закон про єдиний митний тариф (теж "євроінтеграційний" – ред.) лише в тому разі, якщо цей тариф визначатиметься згідно з підписаною Україною угодою з СОТ.

"Якщо хтось хоче пролобіювати у цьому законопроекті свої рішення – а саме підвищити ввізне мито на цікаві йому товари, то цей законопроект не пройде", - додав лідер фракції "Батьківщина".

Коментуючи законопроект про виконання державою судових рішень, Яценюк зазначив, що опозиція вимагає від Кабміну вилучити норму, за якою держава може не виплачувати громадянам компенсацію в разі, якщо відповідні рішення судів не внесені в Єдиний державний реєстр.

"Ці норми є незаконними і повинні бути вилучені. Якщо є рішення судів, за якими держава повинна виплатити чи то заробітну платню, чи то пенсію, то це рішення має виконуватися. На таких умовах ми завтра проголосуємо за цей закон у другому читанні", - заявив він.

Раніше у "Батьківщині" заявляли, що можуть підтримати зміни до Конституції, які нададуть Рахунковій палаті право контролювати доходи держбюджету, лише в пакеті з поправками до закону про Рахункову палату, згідно з якими опозиція отримає право контролювати діяльність цього органу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News