Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорський суд ще може зробити Шепелєва біженцем

Середа, 18 вересня 2013, 17:00

Питання екстрадиції колишнього народного депутата Олександра Шепелєва знаходиться на розгляді в угорському суді, заявляє заступник генпрокурора Лілія Фролова.

"На сьогоднішній день ми знаємо досить вірогідно, у нас є відповідні документи з цього питання, що він затриманий правоохоронними органами Угорщини, знаходиться на її території під вартою" , - сказала вона в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс- Україна" у середу.

Фролова поінформувала , що Генпрокуратура України направила документи, що стосуються видачі Шепелєва, а угорська сторона підтвердила факт їх отримання.

"На сьогоднішній день питання екстрадиції Шепелєва в Україну розглядається в суді" , - додала заступник генпрокурора.

При цьому Фролова сказала, що, за її інформацією, рішення про надання статусу біженця колишньому народному депутату ще не прийнято. Вона уточнила, що це питання - у компетенції правоохоронних органів Угорщини.

Як повідомлялося, у квітні 2012 року начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко заявив про порушення в лютому 2011 року кримінальної справи проти Шепелєва.

Відомство підозрює депутата в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні- травні 2009 року.

У той же час Шепелєв категорично спростував всі підозри і звинувачення на свою адресу і припустив, що звинувачення на його адресу могли бути спробою дати новий інформаційний привід , щоб відвернути увагу ЗМІ від інформації в пресі , що бізнесмен Борулько звинувачує окремих працівників СБУ у здирництві. Депутат також заявив, що не збирається залишати Україну .

28 січня МВС України повідомили , що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів: " Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою у скоєнні злочинів , передбачених ст. 191 ч. 5 (розкрадання в особливо великих розмірах) та за ст. 115 КК України (замах на вбивство) " .

На початку липня 2013 Шепелєва затримали на 40 діб в Будапешті, де він жив ​​з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: