Єврокомісар: Рішення по Тимошенко буде прийнято в її інтересах

Четвер, 19 вересня 2013, 08:37

Рішення про те, чи досягла Україна рівня для підписанні угоди про Асоціацію, буде ухвалюватися на Раді міністрів країн ЄС 21 жовтня.

Про це в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна повідомив Комісар ЄС Штефан Фюле.

"Рішення про те, чи досягла або не досягла Україна рівня, необхідного для підписання, має прийняти Раду ЄС на рівні міністрів закордонних справ, її засідання відбудеться 21 жовтня", - сказав він.

Реклама:

"До цього дня рішення не буде прийнято… Оцінки ЄС поки не існує", - додав він.

При цьому Фюле відзначив, що в нього є підстави для оптимізму.

"В останні тижні досягнуто значного прогресу у частині реформи виборчого законодавства… Розроблений проект закону про прокуратуру, який деполітизує даний орган і допомагає забезпечити його незалежність,- це небачений прогрес, ми багато років очікували такого кроку від України", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

"У рамках місії Кокса-Квасьневського усе ще триває дискусія про шляхи вирішення проблеми політично вмотивованого правосуддя й про те, як запобігти повторенню подібних випадків. Але навіть у цій сфері я відчуваю, що в сторін є згода щодо того, що можна зробити за час, що залишився", - сказав Фюле.

Говорячи про ситуацію з Тимошенко, він також висловив упевненість, що  "рішення значною мірою буде прийнято в її інтересах".

"Ніякий інший варіант просто не буде схвалений Коксом і Квасьневським", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, якщо Тимошенко запропонують виїхати закордон на лікування, але її повернення в Україну буде означати негайний арешт, якою буде реакція ЄС, він сказав:

"Я не можу навіть уявити й не допускаю того, що Євросоюз або представники ЄС стануть учасниками такої угоди, яка припускає виїзд Юлії Тимошенко закордон для одержання медичної допомоги, і в той же час запобігає поверненню пані Тимошенко на батьківщину, в Україну, після закінчення її лікування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...