Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС може бути "некомфортно" з Україною - британський міністр

Четвер, 19 вересня 2013, 12:07

Україні варто вирішити спірні торгові питання у відносинах з Євросоюзом до підписання угоди про створення зони вільної торгівлі.

Про це заявив міністр у справах Європи МЗС Великобританії Девід Лідінгтон у інтерв'ю "Інтерфакс - Україна".

"Якщо така Угода буде підписана, то буде дуже некомфортно починати відносини з країною, яка прийняла рішення про застосування якихось заходів, порушуючи правила організації, в яку вона вступила", - сказав він.

Лідінгтон також не виключив, що всі проблеми в торговельній сфері між Україною та ЄС можуть вплинути на підписання Угоди про асоціацію.

"Я не виключаю цього (впливу торгових суперечок на підписання - ред.). Але тут варто розглядати ситуацію і з такого боку: якщо країна є членом певної торгової організації і порушує правила, які існують всередині самої організації, то існують засоби вирішити такий конфлікт і вийти з ситуації", - підкреслив він.

Лідінгтон також згадав, що президент України Віктор Янукович вже звернувся до парламенту з проханням погодити певні рішення з правилами СОТ і правилами, якими керуються країни, що створюють ЗВТ з Україною.

Як відомо, раніше ЄС неодноразово висловлював стурбованість з приводу небажання Києва вирішувати спірні торгові питання.

Зокрема, мова йшла про ініціативи України щодо введення утилізаційного збору на автомобілі, перегляду тарифних позицій у рамках СОТ, введення імпортних мит на автомобілі, обмеженням імпорту коксу та коксового вугілля, імпортного устаткування для поновлюваної енергетики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування