Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЕП хоче створити єдиний транзитний простір із Євросоюзом

Четвер, 19 вересня 2013, 14:17

Держави-члени Єдиного економічного простору виступають за створення єдиного транзитного простору з Євросоюзом.

Про це заявив міністр із митної співпраці Євразійської економічної комісії Володимир Гошин журналістам у Мінську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо запропонувати ЄС створити єдиний транзитний простір, для цього дозріли всі передумови", - сказав він.

Гошин пояснив, що даний проект передбачає використання єдиної митної документації при переміщенні товарів на всій території від Євросоюзу до зовнішніх кордонів Митного союзу.

"Поставки товарів будуть іти по єдиних документах на всьому просторі від Лісабона до Владивостока", - уточнив Гошин.

"Сподіваюся, що через пару років нам не потрібно буде переоформлювати жодні документи при поставці товару як із Європи в наш бік, так і від нас до Європи, тобто він ітиме по єдиному транзитному документу", - додав він.

Представник ЄЕК пояснив, що насамперед цей проект буде стосуватися перевезень автомобільним і залізничним транспортом.

У свою чергу заступник голови Державного митного комітету Білорусії Сергій Борисюк вважає створення єдиного транзитного простору реальним проектом.

"Зараз у Росії йде процес перегляду окремих положень конвенції МДП, розглядається можливість застосування транзитної конвенції ЄС. Якщо дві процедури, дві конвенції будуть об'єднані, цей проект удасться реалізувати", - сказав він.

За словами Борисюка, терміни реалізації проекту поки не обговорені, йдеться лише про наміри сторін. "Але є розуміння доцільності об'єднання двох транзитних систем", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...