Азаров дав зрозуміти, що він не вузькообмежений

Середа, 19 травня 2010, 21:49
України готова до інтеграції в ЄЕП при дотриманні національних інтересів.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", російському "Першому каналу" і газеті "Комсомольська правда в Україні" в середу в Києві.

"Ми будемо вести переговори зараз, і будемо виходити, перш за все, з наших національних інтересів - якщо це нам вигідно, ми будемо це робити. Якщо на якомусь етапі нам будуть вигідні інші конструкції і моделі, ми будемо дотримуватися їх", - сказав він.
 
При цьому прем'єр вважає перспективним для України можливість виходу на ринки країн ЄЕП.

"Жодна країна не відмовилася б від ринку в 200 мільйонів з лишком осіб", - вважає Азаров.

"Ось перед нами є ринок, де ми можемо забезпечити роботу для нашого капіталу, наших компаній, наших людей і відмовлятися від цього може тільки, так скажімо, вузькообмежена людина. Ми і зараз не відкидаємо цю ідею", - сказав він.

При цьому Азаров звернув увагу на існуючі конфлікти інтересів між українськими і російськими виробниками труб, хімічної продукції та ін.

"Навіщо російським трубникам конкурент у вигляді українських трубників, навіщо російським хімікам конкурент у вигляді українських хіміків і т.д.", - додав він, зазначивши, що долати можливі конфлікти відразу після створення ЄЕП допомагала "політична воля" держав-учасниць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування