Іллєнко каже, що "трухлявого Леніна" "свободівцям" шиють умисно

П'ятниця, 20 вересня 2013, 12:34

В партії "Свобода" заявляють, що кримінальні справи проти їх соратників використовуються з метою політичного тиску на політсилу.

Про це заявив депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко під час брифінгу у кулуарах Верховної Ради, коментуючи обвинувачення своїх соратників у зруйнуванні пам'ятника Володимиру Леніну на Полтавщині.

"Ми бачили явні ознаки кримінальних зловживань з боку посадових осіб районного управління внутрішніх справ, а також обласного. Коли вони без пред'явлення жодних обвинувачень, жодних взагалі пояснень затримали людей фактично на добу. Коли вони тиснули на свідків, тиснули на суд", - зазначив він.

"Ми розглядаємо це виключно як політичний тиск на нашу організацію. Ми розглядаємо це як черговий виток репресій проти "Свободи". Тому що сьогодні вже проти шістьох "свободівців", по результатам цієї ситуації, заведено кримінальні провадження", - сказав політик.

"І відповідно це вже додається до тих десятків членів наших організацій, які раніше вже були під кримінальним тиском переважно якраз по цій злощасній 296 статті частині 2-й", - уточнив "свободівець".

Іллєнко ще раз запевнив, що активісти партії не чіпали "трухлявий пам’ятник Леніну, який там уже стояв облуплений років 30, його ніхто не фарбував", і перебували аж "у 30 кілометрах від того села".

У ніч на 19 вересня "свободівців" затримали працівники міліції в Хорольському районі Полтавщини.

На засіданні Ради в четвер комуніст Сергій Гордієнко звинуватив "свободівців" у вандалізмі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News