Онищенко заявляє, що Україна тягне Roshen за хвіст

П'ятниця, 20 вересня 2013, 18:40

Україна тягне з наданням документації, необхідної для повернення кондитерської продукції корпорації Roshen на ринок РФ.

Про це повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Поки нам не надали повного обсягу документації, яка нам потрібна - це чотири заводи, на яких ми повинні провести документальну перевірку, а потім поїхати подивитися технологію", - сказав він журналістам у Москві в п'ятницю.

За словами Онищенка, представники Росспоживнагляду повинні будуть також відвідати п'ять українських лабораторій, які відповідатимуть за постачання в РФ якісної продукції.

"Поки ця робота не рухається. Поки ми тільки читаємо заяви, дуже пафосні заяви виробників цієї продукції про стяг, про перемогу над Росією. Але вони не носять змістовного характеру, але як літературний твір ми їх високо цінуємо. Вони сповнені патріотизму, незалежності і бажання, щоб навіть тінь якогось імперського тиску не падала", - зауважив він.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.

Власник корпорації Петро Порошенко заявив, що його компанія зробить все можливе для того, щоб повернутися на російський ринок.

9 вересня Росспоживнагляд запропонував Україні в два етапи вирішити питання з відновленням постачання продукції компанії Roshen до Росії. Відповідний лист нібито був направлений міністрові аграрної політики і продовольства України Миколі Присяжнюку.

Водночас сам глава відомства заявив, що Україна не отримувала від Росії документів щодо перевірки кондитерської продукції корпорації Roshen.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...