Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ПР зізналися: хочуть "антикармазінський" закон, щоб захиститися від тиску

Субота, 21 вересня 2013, 13:24

Ухвалити закон, який унеможливить позбавлення депутатів повноважень рішенням Вищого адміністративного суду необхідно для того, щоб убезпечити депутатів від тиску.

Про це заявив один із авторів законопроекту, "регіонал" Микола Левченко, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Левченка, законопроект вже зареєстрований і може бути розглянутий у парламенті на наступному пленарному тижні.

"Тут не йдеться про захист депутатів чи когось персонально. Якщо хтось хоче захистити себе персонально, то є модель поведінки, яка дозволяє почуватися безпечно. Але йдеться про те, щоб кожен мав можливість чесно виконувати свій обов’язок перед виборцями", – наголошує "регіонал".

Також Левченко не став уточнювати, хто саме, на його думку, чинить тиск на депутатів, погрожуючи їм позбавленням повноважень. При цьому парламентар висловив сумніви щодо того, що для цього достатньо лише позовів Юрія Кармазіна.

"Я відчуваю, що ця людина – маріонетка, хоча залюбки робить те, що робить", – додав Левченко.

Раніше стало відомо, що у Партії регіонів почали роботу над законопроектом, який допоможе захистити депутатів від дострокового припинення їх повноважень у суді. Як зазначив один з авторів документу, Владислав Лук'янов, "ми пропонуємо, щоб після прийняття присяги народним депутатом у залі парламенту його можна було позбавити мандата тільки за рішенням Верховної ради".

Як відомо, за позовами екс-нардепа Юрія Кармазіна Вищий адміністративний суд позбавив повноважень трьох народних депутатів, зокрема і колишнього члена фракції Партії регіонів Ігоря Маркова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...