Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кенії розстріляли відвідувачів торгівельного центру з Франції та Канади. Кількість жертв сягнула 59

Неділя, 22 вересня 2013, 13:31

Кількість жертв нападу на фешенебельний торгівельний центр Уестгейт в столиці Кенії Найробі зросла до 59 осіб.

Як повідомялє "РІА "Новости" з посиланням на Reuters і главу МВС країни, серед загиблих - громадяни Канади і Франції. США та Великобританія заявили, що їх громадяни можуть опинитися серед потерпілих.

Раніше повідомлялося про 43 загиблих і 200 поранених.

Як повідомляє "Дождь" з посиланням на The Telegraph, серед загиблих - відомий африканський поет Кофі Авунор. Його смерть підтвердив уряд Гани, громадянином якої був поет. Авунор приїхав до Найробі для участі у фестивалі Storymoja Hay Festival, йому було 78 років.

У торгівельному центрі триває протистояння групи бойовиків з поліцейськими і військовослужбовцями, звідти періодично чути постріли. Бойовики як і раніше утримують певну кількість заручників.

Президент Кенії Ухуру Кеніата закликав до "полювання" на зловмисників. Пізніше він повідомив, що його племінник з нареченою загинули при нападі терористів на торговий центр у столиці країни Найробі.

Заява Кеніатта прозвучала під час спеціального звернення до нації з приводу теракту. Президент засудив произошедшую атаку, закликав кенійців об'єднатися і подякував всіх тих, хто допомагає на місці події.

Напередодні озброєні люди напали на відвідувачів Уестгейт . Очевидці повідомляли , що нападники дозволили покинути будівлю тільки мусульманам.

За даними місцевої поліції, зловмисники намагалися пограбувати один з магазинів центру, потім в МВС країни повідомили про сплановану терористичну атаку. Бойовики використовували автомати і гранати.

Відповідальність за атаку взяло на себе радикальне сомалійське ісламістське угруповання "Аш -Шабаб" ("Рух молодих моджахедів"), яка є неоднорідною організацією. У складі групи - велика кількість фракцій, що діляться за клановим і ідеологічним принципом.

Угруповання має тісні зв'язки з міжнародною терористичною організацією "Аль- Каїда".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування