Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу проти Мельника закриють?

Неділя, 22 вересня 2013, 19:35

Юридичних можливостей повернути екс-ректора податкової академії Петра Мельника в Україну нема, а судове провадження щодо нього, напевно, зупинять, бо немає підсудного. 

Таку думку висловив нардеп Геннадій Москаль, повідомляє "Gazeta.Ua".

"За паспортом Мельник — громадянин однієї з країн Балтії. Між ними та Сполученими Штатами безвізовий режим. Вислати його зі США ніхто не має права, хіба що він скоїть там злочин", -  зазначає Москаль.

За його словами, єдиною незручністю для Мельника може стати те, що за міграційними правилами через 90 днів після в'їзду до США йому буде необхідно виїхати на 1 день до іншої країни і знову повернутися.

"Поруч — Мексика або Еквадор, що дав політичний притулок Джуліану Ассанжу, тому цю проблему він, напевно, вирішить", - додає Москаль.

На його думку, країна Балтії, що видала Мельнику паспорт, навряд чи займатиметься цією справою.

"По-перше, він не скоїв злочину на її території. По-друге, навіть якщо уявити, що Україна попросить ту країну допомогти повернути Мельника, достатніх доказів, що він злочинець, у нашої сторони нема", - підкреслює нардеп.

"Судове провадження щодо Мельника, напевно, зупинять, бо нема підсудного. Скоріше за все, справу взагалі закриють, визнавши дії екс-ректора адміністративним порушенням. Через пару років він спокійно зможе повернутися в Україну. Хоча справу можуть і поновити. Це залежатиме від того, хто 2015 року стане президентом та чи боротиметься він із корупцією по-справжньому", - підсумував Москаль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування