Єлисєєв: Україна досягла прогресу за всім списком Фюле

Понеділок, 23 вересня 2013, 09:08

Київ досяг достатнього прогресу у всіх сферах, у тому числі в боротьбі з вибірковим правосуддям.

Таку думку висловив представник України при ЄС Костянтин Єлисєєв в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Є позитивні тенденції, ми досягаємо прогресу за критеріями, визначеними у висновках Ради ЄС від 10 грудня 2012 року", - сказав він.

"Зверніть увагу: ЄС говорить, що ми повинні досягти істотного прогресу, але не вимагає від нас стовідсоткового виконання критеріїв. У Європі всы розуміють, що фундаментальні реформи, згадані в грудневих висновках Ради ЄС, неможливо втілити за настільки короткий період", - також сказав він.

"Я можу відповідально заявити, що українська сторона досягла прогресу по всіх 11 критеріях так званого списку Фюле, і станом на сьогодні в нас дуже гарні шанси для підписання угоди", - підкреслив Єлисєєв.

"Додатковою підставою для оптимізму став той евроінтеграційний драйв, який з'явився недавно й у суспільстві, і у Верховній раді, де консолідуються всі зусилля на підтримку Угоди про асоціацію", - сказав він. 

Відповідаючи на запитання, наскільки він впевнений у підписанні угоди, він сказав: "Я вважаю, зараз було б безвідповідально говорити, що в нас уже є гарантія підписання УА на вільнюському саміті". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування