Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Толоконнікова із Pussy Riot оголосила голодування через можливу розправу

Понеділок, 23 вересня 2013, 12:46

Засуджена учасниця Pussy Riot Надія Толоконнікова заявила про погрози з боку адміністрації колонії і оголосила голодування.

Про це йдеться в її листі, опублікованому низкою російських ЗМІ.

"У понеділок, 23 вересня, я оголошую голодування. Це крайній метод, але я абсолютно впевнена в тому, що це єдино можливий вихід для мене із ситуації, що склалась", - заявила Толоконнікова.

За її словами, вона вимагає "дотримання прав людини в колонії", "дотримання закону в мордовському таборі", ставлення до ув'язнених"як до людей, а не як до рабів".

"Вся моя бригада в швейному цеху працює по 16-17 годин на день. З 7.30 до 0.30. Сон - в кращому випадку години чотири на день. Вихідний трапляється раз на півтора місяці. Майже всі неділі - робочі", - пише Толоконнікова.

За її словами, ув'язнених психологічним і фізичним тиском примушують писати заяви про роботу в неділю "за власним бажанням".

"Режим в колонії насправді влаштований так, що придушення волі людини, залякування його, перетворення на безсловесного раба здійснюється руками засуджених, які займають пости майстрів бригад і старшин загонів", - йдеться в листі.

Серед методів залякування і "покарання" використовуються створення жахливих трудових умов, заборона на їжу, напої і туалет, довільне збільшення норм виробітку, створенням нестерпних побутових умов.

"Мріюча тільки про сон і ковток чаю, змучена, засмикана, брудна засуджена стає слухняним матеріалом у руках адміністрації, що розглядає нас виключно в якості безкоштовної робочої сили", - розповіла Толоконнікова.

Толоконнікова заявляє, що їй погрожують фізичною розправою, але їх стримує тільки резонансність її справи.

"Інших б'ють. За неуспішність. По нирках, по обличчю. Б'ють самі засуджені, і жодне побиття в жіночому таборі не відбувається без схвалення і відома адміністрації...", - пише вона.

За її словами, 30 серпня вона звернулася до адміністрації колонії з вимогою надати ув'язненим право на восьмигодинний сон.

Після цієї вимоги адміністрацією "була створена нестерпна обстановка. Близькі начальству засуджені стали підбурювати загін на розправу... Мене раз за разом провокували на конфлікт і бійку".

Через тиск на неї та ув'язнених, що працюють з нею, Толоконнікова і оголосила голодування.

"Я зверталася до адміністрації з пропозицією залагодити конфлікт, позбавивши мене від штучно створеного начальниками тиску підконтрольних їм зечок, а колонію - від рабської праці", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування