Москаль заявив, що у МВС брешуть про квартири

Понеділок, 23 вересня 2013, 13:24

Депутат "Батьківщини" Генадій Москаль заявив, що наприкінці 2012 року Міністерство внутрішніх справ купило для екс-начальника управління МВС Ялти квартиру на 14,7 мільйонів гривень.

Він назвав неправдою заяву МВС про те, що 14,7 мільйонів гривень були витрачені на службові квартири для багатодітних правоохоронців у Сімферополі, повідомляють "Українські новини".

За словами Москаля, за купівлю нерухомості гроші переказувалися траншами по 1,2 млн. гривень, що відповідає 150 тис. доларів, а квартири за такою вартістю в Сімферополі відносяться до елітного житла, яке багатодітним сім'ям міліціонерів не купують.

Окрім того, інформацією Москаля, приватний підприємець Сергій Тащилкін, якому переказували гроші МВС за купівлю квартири, не продає нерухомість в Сімферополі, а будує й продає житло в Ялті.

За даними Москаля, Тащилкін продає дворівневі апартаменти в парковій зоні з видом на море в Левадії, і їх вартість становить 1 млн. 800 тис. доларів, що саме в гривневому еквіваленті відповідає сумі, перерахованій йому МВС.

"Співробітники ялтинській міліції пишуть, що цю квартиру нібито було куплено для начальника УВС Ялти Олександра Колеснікова, якого в Ялту перевели з УМВС у Миколаївській області. До цього він працював в одному з райвідділів Донецької області, а після отримання квартири звільнився на пенсію, пропрацювавши всього 8 місяців", - повідомляє депутат.

Москаль звернувся в Генеральну прокуратуру із проханням відкрити за цим фактом кримінальне провадження, що дозволило б вилучити документи на квартиру й перевірити ці факти.

Як відомо, раніше Москаль вже заявляв про те, що МВС витратило бюджетні гроші на "розкішні апартаменти" в Ялті. У відповідь на це відомство заявило, що купило квартири для багатодітних правоохоронців у Сімферополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News