Власенко проситиме закрити справу Тимошенко через відсутність листа Лазаренка

Вівторок, 24 вересня 2013, 08:35

Захист екс -прем'єра Юлії Тимошенко звернеться з клопотанням про закриття кримінальної справи про державні гарантії за зобов'язаннями компанії ЄЕСУ з урахуванням відсутності в Держархіві листа колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка до екс-глави уряду РФ Віктора Черномирдіна про надання держгарантій .

"Ми підготуємо відповідні клопотання (про закриття справи - ІФ) , тільки їм на це начхати. Їм наплювати на наші клопотання, їм наплювати на закон - вони роблять те, що вважають за потрібне, тому що справи Тимошенко з юриспруденцією ніяк не пов'язані" , - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Він нагадав, що при розгляді в Київському госпсуді позову Міністерства оборони РФ про виплату урядом України 3,24 млрд.грн. за боргами корпорації ЄЕСУ, представник компанії вимагав надати оригінал листа Лазаренка про держгарантії , але безрезультатно.

"Оригінал не надали, - судили по ксерокопіях ... Оригіналів немає, це все фальшивки, зроблені тільки для того, щоб Тимошенко посадити у в'язницю. Але навіть ці фальшивки ні по формі, ні по суті не є держгарантіями. І зауважте, це не позиція Власенка, це позиція Кабміну Азарова, представник якого підписав відповідні папери до господарського суду. Але при цьому був суддя-герой, який порахував, що українська держава винна Російській федерації 400 млн.дол." , - сказав Власенко.

Він також підкреслив , що справа про держгарантії ЄЕСУ і справу про фінансові зловживання корпорації, яку розглядає Київський райсуд Харкова , це дві різні справи.

Раніше ряд ЗМІ повідомив, що юридична фірма Lions Litigate , яка звернулася із запитом до Державної архівну службу України, отримала відповідь, що "у переглянутих документах Кабінету міністрів України за 1996 р. лист прем'єр-міністра України Павла Лазаренка № . 64-2298/8 від 26 серпня 1996 до глави уряду Російської Федерації В.С. Черномирдіну , не виявлено".

Як повідомлялося , 12 жовтня 2011 р. Тимошенко було пред'явлено обвинувачення у справі про покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України . В СБУ підкреслювали , що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс -прем'єра став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі $ 405,5 млн.

Пізніше Міноборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239 450 000 грн за боргами корпорації ЄЕСУ, яку раніше очолювала екс -прем'єр Юлія Тимошенко.

19 вересня 2012 Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ по боргу ЄЕСУ , зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис. 506 грн. Згодом це рішення залишили в силі апеляційний суд Києва і Вищий господарський суд України .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News