Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: щоб випустити Тимошенко за кордон, закони міняти не треба

Вівторок, 24 вересня 2013, 14:00

Процедура виїзду Юлії Тимошенко за кордон не потребує окремого законодавчого рішення.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, коментуючи інформацію про необхідність окремого дозволу, затвердженого парламентом, для виїзду Тимошенко до Німеччини.

Він зацитував кримінально-виконавчий кодекс, згідно з яким засуджені користуються такими самими правами в частині лікування, що й інші громадяни України: "Усі без винятку громадяни мають право лікуватися за кордоном, якщо вітчизняні заклади не можуть надати їм цієї можливості, а державні органи повинні сприяти виїзду таких громадян".

"Захист Тимошенко вважає: не треба нічого змінювати, не треба імітувати європейський шлях розвитку України, треба виконувати українські закони. Ніяких окремих законодавчих рішень не потрібно", - зазначив адвокат.

На переконання Власенка, затягуючи рішення про дозвіл Тимошенко на виїзд, президент Віктор Янукович ставить під загрозу можливість підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Він також нагадав, що міжнародні місії попередили Януковича, що "виконання цього критерію в останню ніч перед самітом буде неприйнятним".

Інна Богословська заявляла, що для лікування екс-прем'єра Тимошенко за кордоном необхідно провести низку змін до законодавства та підписати відповідні міжнародні угоди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування