Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія продовжує нав'язувати Україні єдиний футбольний чемпіонат

Середа, 25 вересня 2013, 09:18

Оргкомітет Об'єднаної футбольної ліги на чолі з Валерієм Газзаєвим намагається переконати Федерацію футболу України (ФФУ ) у вигідності об'єднаного чемпіонату з футболу Росії і України для українського футболу , проте поки зустріч з головою ФФУ зривається.

"Ми домовилися з Анатолієм Коньковим , але з незрозумілих причин він не зміг зустрітися" , - сказав глава оргкомітету Валерій Газаєв українським журналістам у Києві у вівторок на презентації проекту об'єднаної ліги , повідомляє Інтерфакс - Україна.

За його словами, питання про доцільність такого чемпіонату повинна вирішити і українська Прем'єр- Ліга, однак для оргкомітету є принципово важливим переконати національну федерацію.

Газзаєв нагадав , що в Росії з 16 команд вищого дивізіону об'єднаний чемпіонат підтримали 14. Він також повідомив, що переговори з Російським футбольним союзом ( РФС) тривають , і наступна зустріч запланована на 30 вересня.

Глава оргкомітету вважає , що у разі створення об'єднаної ліги ФФУ не тільки отримає пряму винагороду від неї, а й вигоду у вигляді прямого дотування дитячо-юнацького футболу та розвитку футбольної інфраструктури.

Крім того , він підкреслив , що регламент об'єднаного чемпіонату будується на паритетних національних квотах із збереженням квот кожної країни у клубних турнірах УЄФА.

Говорячи про джерела формування бюджету ГФЛ , оцінюваного в EUR1 млрд на рік , Газзаєв сказав , що 30-40 % ліга планує отримувати за рахунок продажу медіаправ , а 60-70 % - від спонсорів. У тому числі 5 % - від титульного спонсора, 30-40 % - від генерального спонсора, 15-20 % - від офіційних спонсорів і 5-10 % - від спонсорів/постачальників за категоріями.

У числі передбачуваних спонсорів він назвав російський " Газпром" і, як приклад, український ПриватБанк. У той же час представники оргкомітету відмовилися повідомити , хто ще з потенційних спонсорів проявляє інтерес до об'єднаного чемпіонату, посилаючись на комерційну таємницю.

Газзаєв також підкреслив , що проведення чемпіонату не переслідує ніяких політичних цілей, а виключно комерційні та спортивні .

Судячи з презентації, сформувати ОФЛ передбачається за підсумками національних першостей 2014/2015 років .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...