Коморовський розповів, на кого Європа радить рівнятися Україні

Середа, 25 вересня 2013, 10:57

Керівництво Європейського союзу має надію, що приклад країн, яким вдалось подолати комуністичне минуле і стати членом ЄС, допоможе Україні.

Про це на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, повідомляє його пресс-служба.

За його словами, президент Європейської ради Ван Ромпей висловив сподівання, що досвід важкого шляху до ЄС, який пройшли низка країн Центральної та Східної Європи, стане аргументом для полегшення цього шляху України.

Взагалі польський президент розповів, що використав сесію як майданчик для розмов про євро перспективи України.

Зокрема він зустрічався з президентами Європейської Ради Ван Ромпеєм, президентами Болгарії, Хорватії, Естонії, Литви та Словаччини.

Підняв "українську тему" Комаровський і на зустрічі з президентом США Бараком Обамою.

Польський президент висловлює сподівання, що вільнюський саміт буде успішним для України і ЄС, незважаючи на зовнішній тиск.

"Особливо важливо (це) у ситуації, коли ми маємо справу з безпрецедентним політичним тиском, економічним, який має на меті знеохотити країни Східного партнерства інтегруватися в західний світ", - сказав Коморовський.

Президент Польщі Броніслав Коморовський назвав важливим звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко для підписання угоди про асоціацію України з ЄС

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...