Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманих у Росії активістів Greenpeace посадили в СІЗО

Середа, 25 вересня 2013, 11:35

Затриманих у Росії активістів міжнародної екологічної організації Greenpeace, серед яких є громадянин України, помістили в слідчий ізолятор.

Про це повідомляє РІА Новости.

Команду судна Arctic Sunrise після часткового допиту в управлінні Слідчого комітету по Мурманської області перевели в СІЗО, повідомив експерт з екологічного права Greenpeace Росії Михайло Крейндлін .

Він також заявив про порушення процесуальних норм:

"Сьогодні вночі було допитано п'ять осіб, вони перебувають у статусі підозрюваних. Інші члени команди залишаються у невизначеному статусі. Адвокати Greenpeace не можуть навіть подати ордер. Ми маємо намір написати скаргу в прокуратуру", - сказав Крейндлін.

Активісти Greenpeace спробували 18 вересня в Печорському морі піднятися на нафтову платформу ​​компанії "Газпром нафта шельф" для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці.

Наступного дня російські прикордонники висадилися на борт їхнього судна Arctic Sunrise з вертольота. Судно доставили в Кольську затоку.

Офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив, що слідство порушило кримінальну справу про піратство після проникнення екологів на платформу.

За цією статтею КК РФ їм загрожує до 15 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі до 500 тисяч рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування